用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学?#35797;?#32593; >> 试卷 >> 英语试卷
高中英语编辑
浙江省绍兴诸暨市2019届高三5月适应性试题试题(英语 解析版)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗5金币 立即下载
3个贡献点 立即下载
3个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
0
0
?#35797;?#31616;介
(A)
Centuries ago, these caves were places of worship (祭祀) for Buddhist monks. Today they’re homes for 200 poor Afghan families and one classroom.
Fereshta Ahmadi was able to stay in school after her family moved to the caves about a decade ago. She’s now a senior at an all-girls high school in Bamyan but she felt the need to educate the children of cave settlers. So 6 years ago, she transformed her living space into a classroom.
For 2 hours every day she teaches 30 primary school-age kids different subjects including English. She says she wants to give an opportunity to the children who don’t have access to mainstream schools.
“Cave settlers are no different from people who live in modern communities or people who live in fancy apartments and buildings. They, too can study, can go to public schools and take private courses so they build their abilities and development.”
Using her own money, the young teacher opened a small library with 200 books to improve the reading skills of her students. She hopes to expand her cave class in the future. “My plan is to change my small course to a big school and there must be some assistance from government and /or other organizations so that I can take my services to the next level.”
The children in this classroom are happy to get an education and they have big dreams for the future. “We study different subjects here, for example, Dari, math, English, drawing and reading, I want to become a doctor in the future and serve my people,” said one of the students.
Years of conflict and poverty forced these families to seek refuge (避难所) in these ancient caves with no basic facilities and, previous to Ahmadi’s initiative (自发性), no chance of getting an education for the children. After an Afghan service broadcast report about Ahmadi’s school, Afghanistan’s Ministry of Education offered to help her in her efforts.
21. What does Ahmadi think vital for the children?
A. A secure income in the future.             B. Their admission to college.
C. A comfortable living space.                D. Their access to education.
22. What can we infer from the last paragraph?
A. Ahmadi has been honored.                   B. The mass media are powerful.
C. Ahmadi’s plan is promising.               D. All Afghans are left homeless.
23. Which of the following words best describes Ahmadi?
A. Adventurous.        B. Selfless.           C. Innocent.           D. Aggressive.
【答案】21. D    22. C    23. B
【解析】
这是一篇记叙文。记叙了一位女子高?#20852;?#24180;级学生Fereshta Ahmadi无私奉献,教育穴居?#29992;?#30340;孩子,为了给那些无法进入主流学校的孩?#21491;?#20010;接受教育的机会。她不惜用自己的钱为孩?#29992;?#20462;建图书馆,孩?#29992;?#20063;很高兴接受教育,他们对未来有很大的梦想。同时教育部也愿意为Ahmadi的教育事业提供帮助。
【21题详解】
细节理解题。第三段第二句She says she wants to give an opportunity to the children who don’t have access to mainstream schools.可知Ahmadi想给那些无法进入主流学校的孩?#21491;?#20010;机会。即Ahmadi认为接受教育,得到进入主流学校的机会,对于孩?#29992;?#26469;说是非常重要的。故选D。
【22题详解】
推理判断题。最后?#27426;?#26368;后一句After an Afghan service broadcast report about Ahmadi’s school, Afghanistan’s Ministry of Education offered to help her in her efforts.可知在阿富汗广播机构播出有关艾哈迈迪学校的报道后,阿富汗教育部提出帮助她。教育部愿意提供帮助,可推测Ahmadi的计划很有希望。故选C。
【23题详解】
推理判断题。根据第五段第一句Using her own money, the young teacher opened a small library with 200 books to improve the reading skills of her students.可知为了提高学生的阅读能力,这位年轻的老师用自己的钱开了一个小图书馆,里面有200本书。可知Ahmadi不惜用自己的钱给学生开图书馆,她是无私的。故选B。

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册

对决沙龙客服
新疆时时开奖直播网 河北快三开奖顺序 球探网足球场即时比分01 雷速体育即时比分 雪缘园体球网 pk10全天计划网页2期班 22选5大星走势图带连线 江苏麻将转转麻将 快乐12任选5追号技巧 十一运夺金 大乐透开奖号码查询 时时彩独胆必中规律 后三组选包胆倍投 网站游戏体验赚钱 内蒙古十一选五 中国竞彩即时比分直播